tiistai 9. heinäkuuta 2013

Hän on täällä tänään!

Ciao,

Kesäkuussa vihdoin ja viimeinen ihana Henkkuseni saapui Padovaan.

Kaikkien janoisten sankari, Ecu

Olin jo pidemmän aikaan suunnittelut neidin pään menoksi ohjelmaa viikon vierailulle. Onneksi sattui todella hyvät kelit, joten ei tarvinnut Maija Poppasena roikkua sateenvarjon armoilla koko viikkoa. Ensimmäiseksi käytiin Venetsiassa, joka on aina yhtä ihana. (Kuulin, et itse RIDGE FORRESTER oli ollut Venetsiassa muutama päivä sen jälkeen ja mulle ei kukaan kertonut!!!)



Paikalliset marketit

Yksi päivä mentiin käymään Naviglilla (joenvarsi, joka on täynnä pieniä istuskelubaareja) ja sattumalta siellä oli lyhytelokuvafestivaalit. Valkokangas oli hienosti asetettu joelle ja oli jotenkin tosi tunnelmallista istua ja katsoa filmejä ympäri Eurooppaa. Sattumalta näimme myös pari suomalaista lyhytelokuvaa.





Vedettiin joka ilta hirveet ruokaöverit. Taas sai itseltään kysyä, oliko pakko syödä niin paljon.



Paras sushiravintola Padovassa, Zushi




Vihdoin ja viimein tuli päivä, jolloin sain antaa syntymäpäivälahjan Henkulle. Kerroin vain, että tänään menemme Gardajärvelle. Ecu kovasti kyselikin, että mitä siellä oikein on tehtävää ja nähtävää. Vastasin vain, että voimme kävellä järveä ympäri ja syöttää sorsia. Henkun ilme oli kyllä näkemisen arvoinen! Pääsimme vihdoin paikkaan X, eli Gardalandiin. Gardaland on yksi Italian suurimmista huvipuistoista, ellei jopa suurin.


Into piukeena kohti Gardalandia
Hymystä päätellen oli onnistunut yllätys. Huvipuisto oli todella iso ja täynnä ihan mielettömän hurjia laitteita. Saatiin aina niin räkäset naurut, kun nähtiin laitteista otetut kuvat. Henkulla näkyi kitarisat nauramisen, mulla huutamisen/itkemisen takia. Iltapäivälippu oli 16 euroa ja sillä sai kiertää neljä tuntia laitteissa ja se oli meille kyllä ihan tarpeeksi. Oltiin ihan poikki sen päivän jälkeen. Mulla on korkeanpaikankammo, joten ääntä tuli avattua sen verran, että seuraavat päivät menivätkin kurkkukivusta toipuessa. Hauska päivä kerrassaan, vaikka monta kertaa huusinkin, et oon liian nuori kuolemaan, päästäkää pois!

Seuraavana vietimme shoppailupäivän, isolla S:llä. Yleensä kaupungilla käydessä kierrän perus Zaran, H&M:n ja Massimo Duttin ja lähden kotiin. Nyt kiertelimme useita kauppoja ja siinä menikin koko päivä. Ei tämä Padova olekaan hassumpi shoppailupaikka. Ostoskassien lukumäärän perusteella Henkku löysikin paljon kaikkea ihanaa. 


Efficient, sanoisi kansiksen proffa Mr Dosi

Rankan shoppailupäivän jälkeen halusimme rentoutua ja suuntasimmekin Abano Termeen. Paikka on kuuluisa kuumista lähteistä ja useista kylpylöistä, joissa on ihanan lämmintä vettä. Valitsimme suositusten pohjalta Hotel Petrarcan, joka on itse asiassa jo Montegroton puolella. Sisäänpääsy oli 16 euroa ja se sisältää seksikkään uimalakin, joka on valitettavasti italialaisissa kylpylöissä pakollinen. Onneksi muidenkin täytyy sitä pitää, ettei näytä yksin ihan urpolta. Harmi, kun ei oo julkaisukelpoista materiaalia meistä lakit päässä. Lilluttiin ulkoaltaissa, kunnes ukkonen yllätti meidät. Päätettiin jatkaa rusinoitumista sisäaltaissa. Tämmösiä hemmottelupäiviä pitäis tehdä ehdottomasti useamminkin! 


Perjantaina oli vuorossa vaihtarijärjeston järjestämä Festa in barca, eli bileet laivalla. Hurautettiin bussilla 250 muun vaihtarin kans Venetsiaan ja hypättiin paattiin.



Sää oli kuin morsian, joten oli ihan mieletön fiilis jorailla laivan kannella. 



Pysähdyttiin päivän aikana kolmella eri saarella. Ensimmäisenä kävimme tutustumassa lasinpuhallukseen. En ollut aiemmin nähnyt livenä miten se tapahtuu, joten oli todella mielenkiintoista nähdä. En voi kyllä vieläkään käsittää, että miten ne lasinpuhaltajat sen handlaa! Monttu auki sai tuijottaa, kun sieltä taiteiltiin lasihevonen. Toinen saari oli Isola di Burano, joka on tunnettu värikkäistä taloistaan. Oli kyllä sympaattisen näkönen paikka.

Tuon sinisen talon valitsin itselleni eläkepäiviksi

Viimeinen saari oli mielestäni ihan turha. Siellä oli joku kirkko ja tuhottomasti äkäisiä hyttysiä! Sai koko ajan olla heiluttelemassa letkujalkoja, etteivät ne tule ihan syödyiksi. 


Yarrrrrrrr


Hyi, kun romanttista

Loppuilta jorailtiinkin sit laivalla ja pakkohan meidän oli käydä ikuistamassa Titanic-hetki keulassa.


Top of the world!!

Kiitos Eculle mahtavasta viikosta. Oli ihana, kun tulit käymään! <3 Pus! (Italialaisille tuotti vaikeuksia sanoa Henkku, joten he antoivat uuden lempinimen, Ecu. Aivan käyttis mun mielestä!)



Arrivederci,

Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti