torstai 24. tammikuuta 2013

La casa mia

Ciao!

Nyt voisinkin esitellä Italian kotini. Löysin asuntoni Padovaan tulevien vaihto-opiskelijoiden ryhmästä Facebookissa, jossa ilmoitetaan bileistä, vapaista huoneista, myytävistä pyöristä jne. Vaihdoimme maileja ja skypettelimme vuokranantajan sekä kämppisten kanssa ennen joulua, joten pystyin lähtemään turvallisin mielin matkaan, kun tiesin edes vähän, että millaiset ihmiset mua täällä odottaa.

Sain myös yliopiston järjestämän asuntolapaikan, mutta se olisi ollut kaukana kaikesta ja rauhattomalla asuinalueella, joten en ottanut sitä vastaan. Asuntoloiden kuukausivuokrat ovat hieman alhaisemmat kuin yksityisten, mutta niihin ei kuulu yleensä mitään astioita/kattiloita, eikä petivaatteita, joten kokonaishinta niillä on suurinpiirtein sama. Asuntoloihin ei saa tulla ketään vieraita yöksi, mutta tänne saan onneksi laitettua siskonpedit kavereille. Tähän asuntoon oli kyllä helppo muuttaa, kun täällä oli kaikki valmiina  -jopa peti oli pedattu valmiiksi! 

Kummipojalta joululahjaksi saatu avaimenperä on otettu heti käyttöön! Terkkuja ihanille serkkupojille! :)
Täällä on jokaiseen eri oveen ja porttiin oma avain. Aluksi olin ihan sekaisin ja valitsin aina väärän avaimen. Nyt muistan jo, että punainen pihan porttiin, vihreä alakerran oveen, kirkas meidän oven alalukko, iso avain ylälukko ja musta on pyörän avain!

Tämmöinen on näkymä, kun avaan meidän asunnon oven. Tykkään meidän eteisen lattiasta!
Meidän asunto on kolmikerroksisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Asunto sijaitsee Etelä-Padovassa rauhallisella asuinalueella. Lähikauppaan on vain 5 minuutin kävelymatka, keskustaan menee pyörällä 10 minuuttia ja yliopistolle 15! Täällä kyllä kunto kasvaa pyörräillessä. Varsinkin, kun oon pyöräillyt C:n pyörällä, jossa on tyhjät renkaat ja penkki on niin alhaalla, että polvet osuvat leukaan polkiessa. 

Tämmöinen lappu odotti mun ovessa, kun tulin tänne. :)
Tunsin oloni todellakin tervetulleeksi, kun saavuin tänne. Tytöt olivat siivonneet ja pedanneet pedin mulle valmiiksi. Toinen kämppiksistä on saksalainen ja toinen brasilialainen. Ihan mielettömän mukavia tyttöjä! Harmi, että tytöt lähtevät molemmat maaliskuussa takaisin koteihinsa. Heidän jälkeen tänne muuttaa saksalainen ja belgialainen tyttö. Toivottavasti he olisivat yhtä mukavia!

Ei mikään luksus, mutta mää viihdyn!

 Ajattelin käydä joku viikonloppu mutkan Ikeassa ja ostaa jotain pientä omaan huoneeseen, jotta saisin sen tuntumaan vielä enemmän omalta huoneelta. 


Köyhän miehen Futon, jossa oon nukkunut elämäni parhaimmat yöunet!

Karttapallokin kuulu huoneeseen, joten voin alkaa suunnitella uusia reissukohteita




Tässä me istutaan monesti tyttöjen kanssa iltaa, syödään yhdessä ja jutellaan kotimaidemme eroista ja yhtäläisyyksistä. 


Huomatkaa söpö espressopannu!


Osaa ne brasilialaisetkin näköjään tehdä lihapullia!

Yks ilta olin tulossa illalla kotiin ja mulla oli ihan kauhea nälkä. Portaita ylös kävellessä jostain asunnosta hiipi ihan mieletön tuoksu. Salaa toivoinkin, että olisipa se meidän asunnosta ja olihan se! Paula oli tekemässä lihapullia, joista sain onneksi osani. Suomalaiseen tapaan, jos on pakko jotain kritisoida, niin olisin kyllä kaivannut perunamuussin lihapullien kaveriksi, vaikka olikin ihan mielettömän hyvää. ;) Ei kuitenkaan ole mummon lihapullia voittanutta!      
     

                                Paula's best meatballs

200g jauhelihaa
75g mortadellaa 
50g leivänmurusia
40g parmesania/grana padanoa
75g tuoremakkaraa
1 kananmuna
1 lasillinen maitoa
korppujauhoja
suolaa
pippuria
persilijaa

1. Sekoita maito ja leivänmurut keskenään, jotta muruset hieman pehmenevät
2. Lisää jauhelihan joukkoon pieneksi pilkotut mortadellan ja tuoremakkaran palaset
3. Lisää kananmuna jauhelihaan ja sekoita
4. Lisää maito leivänmuruineen ja mausteet jauhelihan joukkoon ja sekoita hyvin
5. Pyörittele lihapullat korppujauhoissa
6. Paista uunissa noin 40 minuuttia 180 asteessa             

Täytyy kyllä sanoa, että olen kyllä todella tyytyväinen tähän meidän asuntoon, vuokranantajaan ja kämppiksiini. :)



Arrivederci, 

Iina

2 kommenttia:

  1. Sanoisin, että italialaisella asteikolla hyvin perinteisen näköinen italialainen kerrostaloasunto :) aika hieno itseasiassa! Eikö ole jännä kuinka monta avainta voi tarvita päästäkseen kotiin omaan huoneeseen :D -Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Oon kyllä tosi tyytyväinen tähän kämppään ja tää on paljon parempi, mitä odotin ja oon muiden asuntoja nähnyt. Kiitos vielä siitä kirjasta. :) Tällä viikolla alkoi se kurssi, joten pääsin heti käyttämään sitä.

      Poista