sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Venetsia

Ciao!

Olen lainannut kämppisten luvalla/painostuksella (mutta ilman vuokranantajan virallista lupaa) C:n pyörää nyt, kun hän on Hollannissa 10 päivää. Eilen tapahtui pieni lapsus pyörän kanssa... Mulla lipesi ote siitä, pyörä kaatui kadulle ja siitä meni jarrut rikki... Saattoi päästä pari tuhmaa sanaa siinä. Mun täytyi viedä pyörä heti tänään korjaukseen ennen, kuin C tulee kotiin. Jarrut saatiin korjattua, mutta mun on silti pakko kertoa lainaamisesta ja korjauksesta, koska ne jarrut on nyt paljon tehokkaammat kuin ennen. :D Jos C jarruttais yhtä äkäisesti kuin vanhoilla jarruilla, niin nähtäisiin todennäköisesti lentävä hollantilainen, kun C lentää ohjaustangon yli. EHEH, I'm so funny.


C:n pyörässä on edessä ja takana tälläiset laput ja kaikki luulee mua hipiksi.

Pyörämekaanikon kautta hurautin juna-asemalle. Päätimme parin opiskelukaverin kanssa lähteä vapaapäivän kunniaksi päiväreissulle Venetsiaan. En ollut koskaan käynyt aiemmin Venetsiassa, joten odotin innolla matkaa! Junamatka maksoi n. 3 euroa/suunta ja matka kesti vähän yli puoli tuntia, joten sinne on kätevä matkustaa useamman kerran kevään aikana.

Täällä nyysitään ihan hirveästi pyöriä. Kahlittiinkin meidän kolmen pyörät tyylikkäästi yhteen. Meidän pyöriähän ei pöllitä!

Venetsiassa me vaan kiertelimme ympäriinsä ja ihastelimme kauniita taloja ja kanaaleja. Nähtävyyksiä kävimme katsomassa vain ulkopuolelta, mutta ensi kerralla täytyy käydä ihastelemassa myös sisältä. Venetsiassa oli paljon ihania jäätelöbaareja, parasta pitsaa ikinä ja houkuttelevia pieni putiikkeja. Sinne täytyy päästä uudestaan!





TUC
Padovan juna-asemalla arvoimme kauan, että pitäisikö ostaa matkaevääksi suklaata. Viime hetkellä ennen junan lähtöä päätimme ostaa Kinder Bueno -patukat karkkiautomaatista. Ensimmäisellä kerralla matkakumppanini painoi väärän numerosarjan ja saimme TUC -keksejä suklaan sijasta. Syötimme uudet kolikot kehiin, syötimme oikeat numerot, mutta tällä kertaa suklaapatukka jäi JUMIIN poikittain koneeseen. Pakkohan se oli tunkea viimeiset roposet koneeseen, jotta saataisiin se suklaapatukka pelastettua pinteestä, mutta älähän mitään -karkkiautomaatti päätti lopettaa toimimasta sillä sekunnilla. Voiko näin edes tapahtua???


Anteeksi huono kuvanlaatu, mutta siellä se jököttää!








Tämä oli ihana kauppa! 

50-60 euroa maksaa gondoliajelu. Säästettiin ensi kertaan kylmän sään vuoksi!



Ruuhka-aika


Turisti, missä sun vyölaukku??

Lopuksi romanttista auringonlaskua kehiin
Se oli semmonen reissu se! Ensi viikon ohjelmassa on ainakin luentoja, tandemparin tapaaminen ja ehkä Unkari-bileet? Loppukevennyksesi video siitä, miten italialaiset puhuvat englantia. Meidän opettaja käyttää ainakin "shit of paper". :D



Arrivederci,
Iina

9 kommenttia:

  1. Menkää pian gondoliajelulle sillä heinäkuussa se maksoi 100€ ja jäi väliin :).
    Ihania kuvia ja yritän päästä "päähäsi", jotta saan olla mukana tuolla.

    Kummitätsä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän me mennä vielä monet kerrat kevään aikana Venetsiaan, niin täytyy hypätä kyytiin ennen pahimpaa turistikautta. :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Heh, terkkuja Lolalle ja Dalille! Täällä ois niille paljon herkkuja. :)

      Poista
  3. mukavia juttuja Iina, kirjoittelepa lisää. Kokemuksesta voin sanoa että ne Mensojen ruuat on tosi hyviä ja saahan siellä aina viiniä ja oluttakin jos mieli tekee. Lihoin aikoinaan Italiassa opiskellessa 6 kg ensimmäisen kuukauden aikana...myöhemminhän en olekaan koskaan lihonut grammaakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva Anne, kun kommentoit! Mensojen ruoat on kyllä ihan mielettömän hyviä! Ekan viikon jälkeen jo tuntui, että tarvin lisäpaikan paluulennolle, kun ruoka maistui sen verran hyvin. Ihana paikkahan tämä on!

      Poista
    2. Onpa mukava, kun mummukin saa nauttia reissustasi. KiitosVenetsian kortista. Posti kilkee nopeammin, kui Saksasta!!!!!! Kerropa, joko opiskelusi on alkanut?

      Poista
    3. Kiva, että kortti tuli perille. :) Viikon päästä alkaa loputkin tämän jakson kurssin, niin teen sitten oman postauksen kursseista vaikka. Luentoja on pääasiassa ollut ma-ke, joten olen saanut nauttia pitkistä viikonlopuista näin alkuun. Ihanaa mummo, kun käyt lukemassa tätä. :) Haleja sinne!

      Poista